Close
Tartu maantee 56, Tallinn

E-N   8  -  18


R   8  -  19


L   10 - 16

Kesksuve lemmiklilled

Kesksuve lemmiklilled

Millised lilled ja miks just need?

Nüüd, kui akna taga paistab magus juulikuu soovime tutvustada sulle kolm parimat suvelille. Kõik kolm on Artishok lillesalongi suvelemmikud. Kohe räägime sulle lähemalt miks.

Hortensia

Hortensia ehk Hydrangeas. Selle väärika suvel õitseva lille nimi pärineb vanakreeka keelest. “Hydor” ehk vesi ja “angos” ehk anum otsetõlkes siis tähendavad “vee vaati”. Ning tõsi ta on, lopsakad puiste vartega hortensiad armastavad palju vett. Nende põhi õitsemisaeg langeb täpselt juuli kuule.

Aasia riikidest pärinev lill sümboliseerib südamlikkust ja tugevat empaatiat, teise inimese mõistmist ja tunnetamist. Hortensia värv sõltub pinnase pH. tasemest. Kõige levinumad on valged, sinised ja roosad hortensiad, aga esineb ka tugevamaid punakaid ja hele- tumelillasid toone. Hortensia oma lopsakuse aga õrnusega on vallutanud paljude inimeste südameid ning nii ka meie omi!

Daalia

Mehhiko päritoluga lilled olid avastatud esimest korda 16. saj. paiku. Tegemist on Azteekide lemmiklilledega, kuid kasvatati neid hoopis söömise eesmärgil.

Daalia sümboliseerib muutusi, uusi seiklusi aga ka endale kindlaks jäämist. Ideaalne lill inimesele, kelle pass on viisastampisest kirju. 🙂 Kuna ka meie Artishoki team on väga uudsuse ja reisilembeline, siis daalial on alati oma koht meie südametes. Lisaks kõigile ülalmainitule daalia on tõeliselt särtsakas ja pilkupüüdev lill, mis toob igasse tuppa suvist ja rõõmsameelset atmosfääri.

Kõikide lemmik — päevalill

Ükski suvi Artishokis ei möödu ilma oodita päevalilledele! Päevalill on klassikaline suve ja päikese sümbol. Armastatud läbi aegade kui kaunis näide looduse mustri rütmidest. Nimelt päevalille südamiku muster moodustab ideaalset Fermati spiraali ja järgib kuldse lõike printsiipi. Tõeline looduseime!

Seepärast Artishoki lillesalong armastab kasutada teda oma suvistes kimpudes aga ka panna lihtsalt mõned lilled kõrgesse klaasist vaasi. Ja, kallis lugeja, nüüd tuleb kõige parem osa. Kui lille vart regulaarselt trimmida, siis tema vaasi eluiga võib kesta lausa mitu nädalat. Üks tõeliselt vastupidav ja ikooniline lill.

Tule läbi meie lillesalongist, et näha oma silmaga kogu seda suveilu või hoopis surfa mugavalt meie kodulehel. Selline silmailu on nägemist, koju soetamist ja kinkimist väärt!

0