Close
Tartu maantee 56, 10115 Tallinn
E - R

9 - 18


L.

10 - 15


P.

Suletud

Eukalüpt, oliivipuu ja loorberipuu Artishok salongis

Tõeline väärikus

Sel nädalal lillesalong Artishok soovib teile rääkida kolmest väga erilisest taimest. Mida rohkem me neid enda salongi toome, seda rohkem austust tekib nende puude vastu. Täna tuleb juttu eukalüpti, oliivi ja loobreripuust.

Eukalüpt toas

Eukalüpti puu on tõeliselt eriline ja elegantne isend. Meie Artishok team armastab eukalüpti taime igat nüanssi. Vaatame lähemalt miks.

Alustame eukalüpti väga stiilsest olemusest. Hetk, kui toome ta meie salongi uksest sisse hakkab ta harmoneerima ja koheselt meie interjööriga. Selle tagasiside oleme saanud ka oma armsatelt klientidelt. Põnev teada, aga eukalüpti lehtede eritatud õlid kaitsevad teda pea et kõikide putukate ja loomade eest ja ei vaja lisa keemilisi vahendeid. Mis tähendab, et kui su eukalüptil on mõni leht maha pudenenud, saad sellest mõnnat lõõgastavat teed teha. Eukalüpti elegants ja ilu on nii loomulik, et täiendab ideaalselt igat interjööri ja pälvib üha rohkem populaarsust kodusisustuses.

Oliivipuu — suvine Provence sinu kodus

Lummav vahemerelane ehk oliivipuu. Temast võiksime kirjutada romaane. Oliivi antiiksed sametised lehed viivad meid mõtetega koheselt soojadele maadele. Prantsusmaa, Itaalia, Kreeka seda päikest ja soojust lausa õhkab tema olemusest.

Tänapäeva kontekstis, kus inimesed otsivad seda tükikest loodust ja sellega kaasnevat rahu on sellised tegelased möödapääsmatud abilised. Nad lõõgastavad suurepäraselt meie kodu atmosfääri ja sellega ka meid ennast. Oliivipuu on ka suurepärane kingitus meesterahvale. Puu soliidsus räägib nii mõndagi ta omaniku iseloomu kohta. Isale, vennale, sõbrale väärikas oliivipuu tabab kindlasti sihitud märki.

Loorberipuu saladus

Loorberipuu või inglise keeles noble laurel. Nagu näete, nimi räägib tema kuuluvusest õukonna maailma juba enne meid. Tõepoolest ajalooliselt on loorberipuud kasutatud mitmete vahemereriikide losside aedade kujundamisel. Tänu oma suurepärasele tihedale lehestikule oli neist mugav vormida kõiksugu geomeetrilisi kujusid ja luua rütme.

Loorberipuu tänapäeva kodudes kogub aina rohkem populaarsust. Tema mahlakad sügavrohelised lehed toovad mõnusat särtsu ja värvi põhjamaisesse interjööri. Skandinaavia stiili armastajad, tõime seda endale salongi mõeldes just teile!

Kuidas hoolitseda eukalüpti, oliivipuu ja loorberipuu eest

Kõik kolm taime armastavad palju päikesevalgust, nii et võid neid vabalt oma akna alla panna. Mis puudutab kastmist, siis kõigi kolme taime puhul on üks kindel põhitõde: muld peab olema hea drenaažiga. See tähendab, et parim viis nende kastmiseks on lasta neil vannis ennast veest täis immutada ja kindlasti ootada, et üleliigne vesi ära jookseks. Nii ei hakka nende juured mädanema.

Kastmise sagedus on eukalüptil kolmest kõige suurem, ta tahab palju vett. Kasta teda niipea, kui esimesed paar sentimeetrit mullapinnast on ära kuivanud. Järgmine on loorberipuu, kastmiste vahel lase mullal natuke ära kuivada, aga ära jäta nädalateks ilma veeta. Viimane oma veevajaduselt on oliivipuu, kes on harjunud kuivade ilmadega. Ta tahab harvemat kastmist ja nagu öeldakse parem on teda alakasta, kui ülekasta.

Ei tea, kuidas teie, aga meie team on väga elevil selle nädala värske puuvalikuga Artishok lillesalongis. Tule ja lihtsalt naudi seda ilu koos meiega kuniks seda veel jätkub. Või hoopis telli meie kodulehelt. Meie osavad kullerid toovad suured puud sulle mugavalt ukse alla. Esimesed õnnelikud on juba oma taimi koju ootamas!