Close
Tartu maantee 56, 10115 Tallinn
E - R

9 - 18


L.

10 - 15


P.

Suletud

Arhitektuurne kimp ja avant-garde Artishokis

Iga mõne aja tagant me kõik tunneme, et vajame värskendust. Midagi uudset ja inspireerivat — uut kurssi. Meie püsikunded, kes jälgivad meid tihemini, on kindlasti märganud, et viimasel ajal Artishoki stiil on keerlenud ühe põneva tehnika ümber.

Avant-garde mõiste ajaloos

Kust kõik oma juured sai? Kui rääkida paari lausega avangardi mõistest kunstiajaloo kontekstis, siis tegemist oli kunstihoovusega, mida nähti, kui radikaalset ühiskonna vormimise tööriista. Ning mis alles 19. sajandi lõpuks kinnitas kanda, kui iseseisev esteetiliste trendide kuulutaja. Tänavu avangard iseloomustab kunstnike, kirjanike, arhitekte, kes julgevad kõnelda ja luua uudseid ideid ning ootamatuid lahendusi. 

Arhitektuurne kimp, mis see siiski on?

Kolm võtmesõna. Assümeetria, mitmetasandilisus ja nurgelisus. Kui kujutad ette sõna kimp selle klassikalises mõistes, siis silme ette kerkib ümar kuju ja enam-vähem tasane pind. Aga floristika ei pea olema alati selline! Kutsume teid ülesse olema julged, eksperimenteerima, kasutama kujutlusvõimet. Kunst on ennekõike lõbu ja tal pole piire! 

Oled valmis oma kodu värskendama?

Kui jah, siis hakame pihta! Millele pöörata tähelepanu, kui valid endale nii omapärast kaaslast?

Kas soovid pigem horisontaalset või vertikaalset kuju? Valik sõltub nii enda eelistustest kui ka ruumi, pinna eripäradest. Mõtle läbi kuhu te seda oma toas paneksid. Kas lauale või maha. On seal palju ruumi lopsakama kimbu jaoks või vajate just piklikumat formaati?

Kas sulle meeldivad rahulikumad monokroomsed toonid, pastelsed või hoopis värvikirev gamma? Arhitektuurne kimp on oma olemuselt väga “kõikelubav” nii et võib lasta oma fantaasial mõnusalt lennata. Iga valik mõjub väga võimsalt aga ka väga erinevalt!

Mis vaasi sisse sa oma kimpu paneksid? Tõsi ta on, et hästi valitud raam ja paspartuu toovad esile maali omapärasust ja toonitavad selle ilu. Seega soovitame kindlasti mõelda, milline on su vaasi valik. Muidugi kõige kindlam on soetada vaasi koos kimbuga meie ateljeest, kuna meie meistrid luuas kimpe arvestavad juba ka anuma iseloomujoontega. Nii sinu “pilt” saab omale imelise kaaslase.

Võtke talveks kappi seisma jäänud nooruslik katsetamise himu ja hakkame koos looma! Helista meile, saame arutada sinu avangardistliku teose üksikdetaile. Juba ootame teie põnevaid kõnesid ja projekte.