Close
Tartu maantee 56, 10115 Tallinn
E - R

9 - 18


L.

10 - 15


P.

Suletud

Pojengid ja kevade romantika 🌺

Soojad päevad ei jäta tööle keskendumiseks väiksematki võimalust. Loodus, justkui su väiksem ulakas õde, muudkui tirib sind argipäevast õue seda värsket õhku nautima. Praegugi kirjutades tekkis tunne, et läheks täna rattaga pikemale tiirule.

Rääkides viimasest
Tahame teiega jagada ühte ilusat hetke meie ateljee ühest lihtsast päevast. Nädala alguses tuli meile rattaga külla üks armas püsiklient. Soovis meie drive-innist omale värskeid pojenge peale korjata. Rattal oli ees suur punutud korv, mis hetkega sai täidetud uhke lille kobaraga. Pakkisime need talle ilusti korvi ja saatsime heade soovidega teele. 

Vaatepilt oli lummav…

noor neiu ilusal rattal, ees korvikeses terve kuhi hurmavaid pojenge sõidab mööda kevadist linna. Kaader justkui mõnest romantilisest eelmise sajandi prantsusmaa filmist…Tundsime, et on jagamist väärt.
Ühesõnaga, kallis sõber, käes on aeg, kus Artishokist saab jälle pojenge!

Pojengide lugu

Nende kasvatamist alustasid esimesena hiinlased väärtustades selle lille õisi aga ka tema juurt ning kasutasid viimast meditsiinis. 18. saj. lõpus toodi pojenge juba Euroopasse. Oma nime pälvis lill kreekakeelsest nimest Paean. Paean oli kreeka tervise jumala Asclepiuse õpilane, kes legendide järgi korjas lille Olümpuse mäelt ja tervendas Plutot just selle taimega. 

Pojengide tähendused erinevates kultuurides

Kui valid kinkida endale või kellegile pojenge, siis tea, et kingid väga väärikat lille. Ta sümboliseerib armastust, luksust, ekstravagantsust ja tugevat tervist. Pole palju teisi lilli, mis suudaks võistelda pojengide uhke välimusega ja imelise lõhnaga. 

Artishok soovitab:

Kui plaanite endale suveks kauneid pulmi, siis pojengid nii pruudikimbus kui ka lauaseadetes on imeline valik, mis paneb teid ja külalisi veel pikalt seda päeva meenutama!

Millal veel kui mitte sellel kevadisel ajal omale tuliilusaid pojenge kinkida? Surfa mugavalt meie e-poes ja tule ise järgi või vali veel mugavamat “lilled kulleriga” teenust. Artishok teab ja tuletab ka sulle meelde, et iga päev on ideaalne lilledepäev!